Αρχική Ν. Κορινθίας Αλμυρή Κορινθίας : Οταν ο πολιτισμός μετατρέπεται σε πολιτική …… !!!!!

Αλμυρή Κορινθίας : Οταν ο πολιτισμός μετατρέπεται σε πολιτική …… !!!!!

Καλοκαίρι 2018

Δίνη και θλίψη σε ένα καλοκαίρι που δεν λέει να τελειώσει και να πάρει μαζί του όλα τα άσχημα των τελευταίων μηνών. Οαση για τον κόσμο που παρακολουθεί αποσβολωμένος όλες αυτές τις συμφορές είναι κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορευτικές ή θεατρικές βραδιές σε πόλεις και χωριά σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίδοξοι και ταλαντούχοι χορευτές προσφέρουν αφιλοκερδώς θέαμα δωρεάν. Στον νομό Κορινθίας και στο Δήμο Κορινθίων αυτό το καλοκαίρι έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις που και πριν και μετά τις προβάλλουν και όλα τα ΜΜΕ ως δείγμα προσφοράς στον πολιτισμό.

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ του χορευτικού συλλόγου Αλμυρής Κορινθίας “Φίλοι της Παράδοσης” με ΧΟΡΗΓΟ την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Mairi Hlektra, , τα οποία χαμογελούν

 

Και μιας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τώρα πια προλαβαίνουν τις ειδήσεις έκπληκτοι βλέπουμε την Πρόεδρο του Συλλόγου να ανεβαίνει στο βήμα και ως άλλη Μπουμπουλίνα μετατρέπει σε χρόνο ρεκόρ την πολιτιστική εκδήλωση σε πολιτική εκφράζοντας τα παράπονά τους για αυτούς που πήρε ή που δεν πήρε χρήματα ο Σύλλογος για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Ανάμεσά της οι δύο μεσόκοπες παρουσιάστριες (άσχετο, αλλά έχετε δει παρουσιάστρια εκδήλωσης να κρατάει την τσάντα της στον ώμο και να παρουσιάζει;) που χειροκροτούν τον πολιτικό παραλογισμό της Προέδρου που διάβαζε με περίσσιο πάθος όσα είχε να πει για να μην τα ξεχάσει. Από κάτω δε ο κόσμος δείχνει να μην καταλαβαίνει όσα διαδραματίζονται επί σκηνής ενώ τα “πιράνχας” (υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι) τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά τους για τις ενέργειες του πολιτικού τους αντιπάλου.

Και πάμε λοιπόν τώρα στην ουσία και να το προσωποποιήσω. Ανήκω σε ένα συγκεκριμένο σύλλογο πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα διετέλεσα και μέλος του ΔΣ για δύο θητείες. Ουδέποτε θυμάμαι λόγο Προέδρου στην έναρξη της εκδήλωσης να τα βάζει με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη ή τον Δεσπότη ή με όποιον άλλον. Αυτά κυρία Μικρού αφορούν άλλα σημεία για συζήτηση και όχι την ώρα της εκδήλωσης και όταν έχετε ήδη χορηγό την Αναπτυξιακή Πελοποννήσου (που ως αναπτυξιακή δεν ανεβαίνουν οι πράξεις στην Διαύγεια για να δούμε με πόσα χρήματα χορηγηθήκατε).

Ουδέποτε στις άπειρες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχω πάει (και μάλιστα αυτό το καλοκαίρι σε περισσότερες) δεν είδα να πορουσιάζουν την εκδήλωση παρουσιάστριες και μάλιστα δύο. Μάλιστα η κυρία Νικολοπούλου (προς τιμήν της η κυρία Φιλίνη ήταν πιο συγκρατημένη) που θεωρείται και καλλιτεχνική δημοσιογράφος συνέχισε τον πολιτικό λόγο της Προέδρου και μετά μπήκε στην ροή της εκδήλωσης. Πήγα σε εκδηλώσεις από τα Αθίκια μέχρι το Σούλι, από την Αλμυρή μέχρι τον Ασσο. Ολες ήταν σεμνές όπως ταιριάζει στον πολιτισμό. Ενα μικρό σκηνικό, ένα μικρόφωνο, ένα ηχείο, μεράκι και πολύ ψυχή. Αυτά χρειάζονται κυρία Μικρού για την εκδήλωσή σας, όχι η μετατροπή της σε εκλογική πίστα.

Αυτή η κατάληξη είναι σκληρό ροκ, είναι αβυσσαλέες κόντρες που δεν ταιριάζουν με την Πρόεδρο ενός πολιτιστικού Συλλόγου που έχει αποστολή να στρέψει τα παιδιά στον πολιτισμό και στην παράδοση. Χορεύω από μικρό παιδάκι και ξέρω καλά ότι ο χορός οδηγεί σε όμορφα μονοπάτια, στα μονοπάτια της παράδοσης που είναι μοναχικά, μακριά από τις οποιεσδήποτε κόντρες σας και τις πολιτικές σας βλέψεις και διεκδικήσεις. Μην πέφτετε λοιπόν στον προεκλογικό αγώνα κανενός που σκοπό έχει μόνο να πάρει από εσάς την επόμενη παράγραφο στον λόγο του.

 

Φιλικά

Σοφία Μπαλή