Αρχική Eπικαιρότητα «Μου έλεγε μην με αφήνεις αλλά…» – Η συγκλονιστική μαρτυρία από το...

«Μου έλεγε μην με αφήνεις αλλά…» – Η συγκλονιστική μαρτυρία από το ναυάγιο στις Οινούσσες (Βίντεο)

Συγκλονίζει με την περιγραφή του ο ο Ιωάννης Πολιτάκης, ο οποίος επέβαινε στο σκάφος που ανετράπη με αποτέλεσμα να χαθεί ο 68χρονος Ελληνοαμερικανός φίλος του Πλάτων Καβάφης και να αγνοείται ο 22χρονος γιος του.

«Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε το παιδί» δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Πολιτάκης, ο οποίος, όπως μετέδωσε ο Alpha, είναι και νονός του 22χρονου και πρόσθεσε: «14 ώρες ήμουν μέσα στη θάλασσα και πάλευα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός».

Σε ερώτηση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα είπε: «ο καιρός ήταν πολύ καλός Φύγαμε 2 η ώρα το μεσημέρι και 3:25 το σκάφος πήρε νερό, με αποτέλεσμα να γεμίσει με νερό ξαφνικά μέσα στα πόδια μας. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο, το δεύτερο μπουγέλο το νερό έξω. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου 1,5 ώρα. Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί.

Το παιδί κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει πίσω από τον αδερφό της, να τον φέρει πίσω.

Ο πατέρας άφησε και το σχοινί και πιάστηκε από κάτι που επέπλεε για να ξεκουραστεί αλλά όταν αυτό βούλιαξε, άρχισε να του ζητάει βοήθεια. Μου λέει, μη με αφήνεις, μη με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί. Είχε φύγει πάνω πάνω 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του. Έβλεπα ότι ήταν αδύνατον να πάω κοντά του και δε μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί».

Προηγούμενο άρθροΣπείρα ρήμαξε σπίτια στο Αίγιο – Συνελήφθη 67χρονος ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί του
Επόμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία