Αρχική Ν. Κορινθίας Μύδροι των μελών του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κατά Χάρη Μαρίνη

Μύδροι των μελών του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κατά Χάρη Μαρίνη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ο κ. Χάρης Μαρίνης ευαγγελίζεται τη νομιμότητα αλλά γυρίζει τον τόπο 100 χρόνια πίσω…

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε σε τοπικό κανάλι τις πρόσφατες δηλώσεις του συμπολίτη μας και γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κορινθία κ. Χάρη Μαρίνη, ο οποίος – αναθέτοντας στον εαυτό του ρόλο ειδικού πολεοδόμου – καταγγέλλει δημόσια την ΑΕΔΙΚ, τον LTO, τη Περιφέρεια, την Αστυνομία, το Δήμο για τη δήθεν παράνομη τοποθέτηση του Κέντρου Παροχής Πληροφόρησης Τουριστών Info Center του Οργανισμού στον Ισθμό!

Ο καταγγέλων κ. Χάρης Μαρίνης – ο οποίος στις δηλώσεις του αυτοπροσδιορίζεται ωσάν το αναγκαίο καλό για τον τόπο μας (!) – τα τελευταία χρόνια βλέπει δυστυχώς παντού φαντάσματα γύρω του έχοντας αυτοδιοριστεί σε ρόλο τοπικού εισαγγελέα και υποβάλλοντας δεκάδες καταγγελίες κατά πάντων (πάντοτε δήθεν προασπιζόμενος τη νομιμότητα και τη διαφάνεια), όπως φαίνεται τώρα αποφάσισε να στραφεί κατά του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και κατ’ επέκταση των ίδιων των συμπολιτών του. Ενός Οργανισμού ο οποίος απαριθμεί 180 μέλη και εκπροσωπεί το σύνολο των τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων του τόπου μας και προσπαθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την τουριστική προβολή της περιοχής με βασικό άξονα την
εθελοντική προσφορά των μελών του! Ευτυχώς για την κοινωνία μας τα φαντάσματα κυνηγούν
μόνο τον ίδιο το κ. Μαρίνη..

Το οικόπεδο στον Ισθμό όπου έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί απολύτως νόμιμα από τον LTO το Κέντρο Παροχής Πληροφοριών, μισθώθηκε από την ΑΕΔΙΚ στον LTO και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο εξοπλίστηκε, διακοσμήθηκε και εν τέλει στελεχώθηκε με δαπάνες από το ταμείο του LTO, ώστε να μπορέσει θα τεθεί σε λειτουργία εντός της τρέχουσας τουριστικής περιόδου παρέχοντας πληροφορίες και εξυπηρέτηση στους χιλιάδες επισκέπτες της Πύλης της Πελοποννήσου.

Το Κέντρο Πληροφοριών ήταν αφ΄ ενός όραμα των μελών του Οργανισμού, αφ΄ ετέρου αναγκαίο αφού αναβάθμισε την – για πολλά χρόνια υποβαθμισμένη – περιοχή του Ισθμού, αξιοποιώντας μια λυόμενη αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη κατασκευή για να το στεγάσει, η χρήση της οποίας παραχωρήθηκε επίσης από την ΑΕΔΙΚ στον LTO αφού είχε παραμείνει παρατημένη για δεκαετίες στις αποθήκες της Διώρυγας.

Ο κ. Μαρίνης σύμφωνα με τις δηλώσεις του εγκαλεί την Περιφέρεια, το Δήμο, την ΑΕΔΙΚ και την Αστυνομική Διεύθυνση για τη δήθεν παράνομη τοποθέτηση του Κέντρου Παροχής Πληροφοριών και την παραχώρησή του στους κακούς ιδιώτες του LTO – απειλώντας μάλιστα με κλιμάκωση των καταγγελιών – το οποίο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σημείωσε τεράστια απήχηση και επιτυχία, εξυπηρετώντας εκατοντάδες επισκέπτες της Τουριστικής Περιοχής του Ισθμού και προβάλλοντας τα brands της Μυθικής Πελοποννήσου και του Visit Loutraki, τα αξιοθέατα, τα καταστήματα, τα τοπικά προϊόντα και βοηθώντας τους επισκέπτες να κάνουν πιο ευχάριστη και ουσιαστική τη διαμονή τους στην περιοχή, αλλά και να φέρει έσοδα και επισκεψιμότητα στους επαγγελματίες και κατ’ επέκταση στο Δήμο και στο κράτος.

Ο κ. Μαρίνης καταφέρεται εναντίον μας με συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη και με τα λεγόμενά του πλήττει βάναυσα τον Οργανισμό μας και την κοινή προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη και λειτουργεί ως τροχοπέδη σε ένα πραγματικά κοινωφελές έργο που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει γίνει.

Nα θυμίσουμε στον κ. Μαρίνη ότι τον Τουριστικό Οργανισμό τον οποίο κατηγόρησε ότι ενήργησε παρανόμως τον εκπροσωπούν ΟΛΟΙ οι φορείς της πόλης μας. Αν ο κ. Μαρίνης θεωρεί ότι η κοινωνία μας αποτελείται από παρανόμους, καλό θα είναι να μας το πει ευθέως και όχι να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Αν θεωρεί ότι το Info Center στον Ισθμό βλάπτει την πόλη και το Δήμο μας γενικότερα, ας το εκφράσει επίσης ευθέως. Αν έχει αποδείξεις ότι έχουμε παρανομήσει, να καταθέσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα. Σε αντίθετη περίπτωση, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει άμεσα.

Καλό θα είναι όμως όταν πρόκειται για το κοινό καλό (που ευαγγελίζεται πάντα ο κ. Μαρίνης) να είναι προσεκτικός σε όσα γράφει ή ανακοινώνει. Η προσπάθεια του LTO έχει αποτελέσματα και ίσως αυτό να τον ενοχλεί. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, χωρίς ενδοιασμό όταν πρόκειται για το καλό της κοινωνίας μας, αψηφώντας τους ισχυρισμούς “δικομανών ή επαγγελματιών συκοφαντών και υβριστών”.

Θα θέλαμε όμως πραγματικά να μας ενημερώσει τι προτάσεις και ενέργειες έχει κάνει ο ίδιος κ.
Μαρίνης έως τώρα για την αναβάθμιση του Ισθμού και γιατί δεν έχει αυτός ενεργήσει για τη 2
δημιουργία ενός αντίστοιχου κέντρου πληροφόρησης τουριστών, παρά μόνον υπονομεύει το δικό

μας έργο που με πολύ κόπο φέραμε εις πέρας. Και για ποιο λόγο δεν έχει καταγγείλει τόσα χρόνια -ως υπέρμαχος της νομιμότητας, της ορθότητας και του αναγκαίου καλού που ισχυρίζεται πως είναι- τα βουλωμένα φρεάτια, την ελλιπή σήμανση, τις ξεθωριασμένες διαβάσεις και την έλλειψη φωτεινού σηματοδότη που αναγκάζει τους ξένους επισκέπτες του Ισθμού να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα περιμένοντας τα οχήματα να σταματήσουν στη διάβαση, τα αδέσποτα σκυλιά, τους επαίτες και τις σπείρες των πορτοφολάδων που δρουν στην περιοχή δυσφημίζοντας τον τόπο μας, αντί να πάρει το χάρακα και να μετράει πόσα μέτρα απέχει το κιόσκι μας από τη διώρυγα?

Αραγε το κόμμα του τι λέει για όλα αυτά;; Γνωρίζουν οι ΑΝΕΛ τη δράση του κ. Μαρίνη στην Κορινθία;; Είναι σύμφωνοι με όλα αυτά; Oι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχουν για όλα όσα καταγγέλλει ο κ. Μαρίνης;;

Αναμένουμε την ύστατη στιγμή ο κ. Μαρίνης να σταματήσει να μας προσφέρει άλλο αναγκαίο καλό (μας αρκεί όσο μας έχει κάνει έως τώρα), να βρει άλλη ενασχόληση και να ανακαλέσει τις καταγγελίες του, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας ώστε να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη όλων όσων εκπροσωπούμε.

Λουτράκι, 16.08.2018

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ LTO

• ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ (Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΟΥ SPORTCAMP) – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

• ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ) – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ) – ΤΑΜΙΑΣ

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ – (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) – ΜΕΛΟΣ ΔΣ

• ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) – ΜΕΛΟΣ ΔΣ

Kοινοποίηση

Κ. Χάρη Μαρίνη

Κόμμα Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας 3
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτή Κορινθίας Μαρία Θελερίτη

Βουλευτή Κορινθίας Τσόγκα Γεώργιο

Βουλευτή Κορινθίας Ψυχογιό Γεώργιο

Βουλευτή Κορινθίας Δήμα Χρήστο

Δήμο Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ.

Α/Τ Λουτρακίου

Μέλη Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Πηγή: loutrakiblog.gr