Αρχική Eπικαιρότητα Η κομπίνα με τις τροποποιητικές δηλώσεις φέρνει «σαφάρι» από την ΑΑΔΕ

Η κομπίνα με τις τροποποιητικές δηλώσεις φέρνει «σαφάρι» από την ΑΑΔΕ

Σειρά ελέγχων σε πολίτες και επιχειρήσεις που πέτυχαν ελάφρυνση ή επιστροφή φόρου τα τελευταία χρόνια χάρη σε τροποποιητικές δηλώσεις θα διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με πληροφορίες, στον απόηχο της αποκάλυψης της απάτης που οδήγησε σε επιστροφές άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα που μείωσαν το φορολογικό βάρος τους μέσω τροποποιήσεων θα λάβουν ειδοποιητήρια που θα τους ενημερώσουν πως οφείλουν να καταθέσουν στις Εφορίες τα πρωτότυπα φυσικά δικαιολογητικά ώστε να αποδείξουν την ορθότητα των δηλώσεών τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα πρόσωπα που είχαν τα μεγαλύτερα φορολογικά οφέλη και σε περίπτωση μη προσκόμισης δικαιολογητικών θα επιβληθούν πρόστιμα, αν και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τυχόν απάτες να γίνονταν από φοροτεχνικούς εν αγνοία των πελατών τους.

Ο αριθμός των φορολογούμενων που θα επηρεαστεί δεν είναι γνωστός, όμως εκτιμάται πως ανέρχονται σε χιλιάδες.

Οι επιπλέον έλεγχοι έρχονται υπό την σκιά της απάτης που φανέρωσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων είναι διάτρητο.

Συγκεκριμένα, φοροτεχνικοί πετύχαιναν επιστροφές φόρων δηλώνοντας ως δαπάνη πλασματικές δωρεές για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Σημειώνεται ότι η οριστική εκκαθάριση των τροποποιητικών δηλώσεων γίνεται ηλεκτρονικά σπανίως οι Εφορίες ζητούν έλεγχο φυσικών εγγράφων.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΜΥ διαψεύδει την Κυβέρνηση για την πυρκαγιά στο Μάτι – Απίστευτες καταγγελίες κατοίκων
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στην Πυροσβεστική: Απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως