Αρχική Eπικαιρότητα Επιμένει ο Κοντονής: Δίκαιη και νόμιμη η μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή

Επιμένει ο Κοντονής: Δίκαιη και νόμιμη η μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή

Για μια ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για μεταγωγή Κουφοντίνα και Ξυρού σε αγροτικές φυλακές και επανέλαβε πως αυτές εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου που έχει εξαγγελθεί από τον Μάιο ώστε σταδιακά οι φυλακές Κορυδαλλού να καταστούν φυλακές υποδίκων.

«Είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων».

Επέμεινε ακόμη ότι η Επιτροπή Μεταγωγών είναι το όργανο που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις, «αποκλειστικά και κυρίαρχα», και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών, λες και τις παίρνει η κυβέρνηση; Είναι τρέλα». Επιπλέον, «όταν ένας κρατούμενος έχει τις προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα και αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών (όχι την κυβέρνηση) είναι δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται; Ότι ο νόμος δεν θα ισχύει; Για οποιονδήποτε που επιλέγουμε εμείς; Τότε, δεν είμαστε κράτος Δικαίου…».

«Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ», ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης.