Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργά μέτωπα (Βίντεο)

Φωτιά Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργά μέτωπα (Βίντεο)

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς υπάρχουν το πρωί της Δευτέρας στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, καθώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών κι εθελοντών που επιχειρούσαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς και πλέον περιορίστηκαν τα μεγάλα μέτωπα. Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που καίει στην Εύβοια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μέτωπα, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, με τα πιο δύσκολα δύο σημεία προς τα Βόρεια- Βορειοανατολικά, κοντά στο Κοντοδεσπότι. Εκεί εστιάζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που παραμένουν στον ίδιο αριθμό, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις που ενισχύθηκαν χτες από διάφορα σημεία της χώρας, είναι συνολικά, 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Επίσης ο δρόμος Χαλκίδας- Βόρειας Εύβοιας έχει ανοίξει από τη μία τη νύχτα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.