Αρχική Eπικαιρότητα Απίστευτο: Παραπληγικός ταξίδεψε στο γκαράζ γιατί το πλοίο δεν είχε ασανσέρ!

Απίστευτο: Παραπληγικός ταξίδεψε στο γκαράζ γιατί το πλοίο δεν είχε ασανσέρ!

Σε πραγματικό «Γολγοθά» μετατράπηκε για τον Θεσσαλονικιό παραπληγικό συγγραφέα Δημήτρη Αντωνίου το ταξίδι Κεραμωτή – Θάσος. Αν και το πλοίο είναι μόλις δύο ετών, δεν διαθέτει ασανσέρ, με αποτέλεσμα ο νεαρός άντρας να αναγκαστεί να μείνει εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του όλη τη διαδρομή, δηλαδή για χρονικό διάστημα περίπου μισής ώρας. Την «περιπέτειά» του ανέδειξε ο ίδιος μέσα από το προφίλ του στο Facebook, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες.

«Εδώ βλέπετε εμένα “παγιδευμένο” με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα φέτος να προσπαθήσω να κάνω διακοπές 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μιας και η Θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές!», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο νεαρός καυτηριάζει το γεγονός ότι σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. «Ίσα – ίσα μου “έκαναν και χάρη” που μου το επιτρέψανε γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω. Aρα, να λέω και ευχαριστώ που είμαι σαν τον ποντικό μες το αυτοκίνητο, αντί να βρίσκομαι στο κατάστρωμα και να απολαμβάνω τη διαδρομή», πρόσθεσε. Στο πλευρό του έμειναν οι φίλοι που τον συνόδευαν στην εκδρομή.

«Φανταστείτε, έστειλα έναν πάνω για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… Το 2018… Που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις “αδικίες”-διακρίσεις», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να “επιτρέπουν” κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν “εγώ” στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση… Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε».

Το επίμαχο πλοίο φέρει τον τίτλο «Δημήτριος Χ.» και ανήκει στην Thassian Sea Lines, η οποία είναι μία νέα σχετικά εταιρία της Θάσου. Πρόκειται για νεότευκτο πλοίο που καθελκύσθηκε τον Ιούνιο του 2016, έχει μήκος 99,96 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 900 επιβάτες και 183 Ι.Χ. στα δύο γκαράζ που διαθέτει.

Ο Δημήτρης Αντωνίου ήταν 16 ετών όταν κάποιο ήσυχο Σαββατόβραδο ένα αμάξι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τον τραυμάτισε σοβαρά. Από κει και πέρα η ζωή του άλλαξε ραγδαία, όπως επίσης και τα ενδιαφέροντά του. Τελείωσε το σχολείο, πήρε πτυχίο από το τμήμα φυσικής του ΑΠΘ και τώρα συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη (ΠΑΜΑΚ). Δέθηκε με γονείς και φίλους, ερωτεύτηκε τη μουσική και τη λογοτεχνία και γενικά ενδιαφέρεται και ασχολείται με το οτιδήποτε. Έχει γράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία («Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό») και τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση «Στα καλά του καθισμένου», η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Σοφούλη στην Καλαμαριά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου