Αρχική Eπικαιρότητα Μαξίμου: Πλαστογραφία και προβοκάτσια το δημοσίευμα για το SMS

Μαξίμου: Πλαστογραφία και προβοκάτσια το δημοσίευμα για το SMS

Ως «πλαστογραφία» απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική η κυβέρνηση έστειλε SMS σε στελέχη της με οδηγία να προωθήσουν εξωραϊσμένη επικοινωνιακή ατζέντα.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS», καταγγέλλοντας μάλιστα πως η «προβοκάτσια» έχει γίνει εργαλείο της «ακροδεξιάς προπαγάνδας» κατά της κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονταν συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, προτρέποντας κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν πως ο πρώην υπουργός «θα κάτσει στο σκαμνί» της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter πως είναι «τιμή» του να τον μισούν «αυτά τα αποβράσματα που μισούν την Δημοκρατία», με το Μέγαρο Μαξίμου να καταγγέλλει από την πλευρά του πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «έσπευσε να αναπαράγει» το δημοσίευμα «σαν έτοιμος από καιρό».

Η κυβερνητική ανακοίνωση κλείνει υποστηρίζοντας πως στις εκλογές ο λαός θα θυμίσει σε όσους κάνουν «προπαγάνδα» την «αθλιότητά» τους.

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Τυχόν ποινικές ευθύνες ερευνώνται από τις εισαγγελικές Αρχές οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθενται να καλέσουν τους πρώτους υπόπτους έως τα τέλη Αυγούστου.

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων, με βάση τις έως τώρα μαρτυρίες, βρίσκονται στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής».