Αρχική Ν. Κορινθίας Έκθεση ζωγραφικής στην Κόρινθο με θέμα: ‘Φυτά, θάλασσες και τοπία ονειρικά’

Έκθεση ζωγραφικής στην Κόρινθο με θέμα: ‘Φυτά, θάλασσες και τοπία ονειρικά’

Με ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση και εμπνευσμένος από τον όμορφο αυτό χώρο που είναι λουσμένος στο φως του ήλιου, ως σύγχρονος ναός του Απόλλωνα και με θέα στο γαλάζιο της θάλασσας του Κορινθιακού σας παρουσιάζω αυτή την έκθεση με θέμα ‘φυτά, θάλασσες και τοπία ονειρικά’.

Ο ζωγράφος Δημήτριος Κ. με σπουδές στην αγιογραφία μετά από χρόνια περιηγήσεων και αναζητήσεων σε νησιά της Ελλάδας όπου ζούσε και εργαζόταν, γεννήθηκε στην Κόρινθο. Πάντα ερασιτεχνικά πειραματίζεται και δημιουργεί εικόνες και πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική των βυζαντινών αγιογράφων.

Η ζωγραφική των Βυζαντινών εικόνων έχει περισώσει τα μυστικά και την τεχνική της αρχαίας Ελληνικής ζωγραφικής όπως αυτή εμφανίζεται στα πορτρέτα Φαγιούμ από τους Αλεξανδρινούς καλλιτέχνες.

Τα τέσσερα βασικά χρώματα των αρχαίων ζωγράφων, το λευκό το μαύρο το κόκκινο και η ώχρα θεωρήθηκαν από τους Πυθαγόρειους ότι σχετίζονται με τα τέσσερα πρωταρχικά στοιχεία, τον αέρα το νερό την φωτιά και την γη.

Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην έκθεση στον χώρο i’m going bananas την Δευτέρα 13 Αυγούστου και καθημερινά 18:00 με 21:00.