Αρχική Eπικαιρότητα Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Διπλός θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο άλμα επί κοντώ.

Πρόκειται για το δεύτερο συναπτό πρωτάθλημα Ευρώπης για την Στεφανίδη, η οποία ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4,85 μέτρα, βελτιώνοντας μάλιστα το προσωπικό της ρεκόρ στην διοργάνωση κατά τέσσερα εκατοστά.

Η Κυριακοπούλου πέτυχε την καλύτερη επίδοσή της για το τρέχον έτος με άλμα στα 4,80 μέτρα, ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,85.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση η Στεφανίδη επιχείρησε άλμα και στα 4,96, όμως απέτυχε τρεις φορές. Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανήκει σταθερά στην Ρωσίδα Έλενα Ισιμπάγεβα, στα 5,06 μέτρα.

Σημειώνεται πως οι δύο ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν οι μοναδικές που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα 4,80, με την Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, να «σταματά» στα 4,75 μέτρα.

Η 22χρονη Ελένη Πόλακ έμεινε στη 12η θέση του τελικού, με τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,30.

Η Ελλάδα πλέον αριθμεί δύο χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο στους αγώνες, μετά τον θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου χθες στο άλμα εις μήκος.

Άμεσα ήταν τα συγχαρητήρια από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Στο «χορό» μπήκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τιτιβίζοντας: «Απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα στο επι κοντώ!! Χρυσό & αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο #berlin2018 για τις Κατερίνα Στεφανίδη & Νικόλ Κυριακοπούλου!».