Αρχική Eπικαιρότητα Κινητή ιατρική μονάδα σε Μάτι και Νέο Βουτζά ζήτησαν κάτοικοι από Σκουρλέτη

Κινητή ιατρική μονάδα σε Μάτι και Νέο Βουτζά ζήτησαν κάτοικοι από Σκουρλέτη

Αποστολή κινητής ιατρικής μονάδας στις καμένες περιοχές στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά ζήτησαν σύλλογοι κατοίκων από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Η μονάδα θα επιτρέπει την τέλεση προληπτικών εξετάσεων, ενώ επί τάπητος στην συνάντηση τέθηκε η λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι κάτοικοι έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των περιουσιών τους, ενώ ζήτησαν επίσης καθαρισμό των πληγεισών περιοχών, με υλοτόμηση, αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους τοπικούς άρχοντες, οι σύλλογοι επισήμαναν στον κ. Σκουρλέτη «θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Μαραθώνα».

Ζήτησαν ακόμα μεταβολή των διοικητικών ορίων ώστε ο οικισμός του Νέου Βουτζά να υπάγεται σε έναν Δήμο, κι όχι σε δύο όπως ισχύει σήμερα.

Ο κ. Σκουρλέτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στους Δήμους Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας-Πικερμίου.

Διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.