Αρχική Eπικαιρότητα Αυτός είναι ο παίχτης του Ολυμπιακού που θα μαγέψει το Καραϊσκάκη

Αυτός είναι ο παίχτης του Ολυμπιακού που θα μαγέψει το Καραϊσκάκη

Η χθεσινή ποδοσφαιρική παράσταση του Ολυμπιακού ήταν απ΄αυτές τις σπάνιες που τόσο έχουν λείψει στους φίλους της ομάδας την τελευταία διετία. Έστω κι αν έγινε απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, δεν παύει να αποτελεί μια ελπίδα. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει πολλές Λουκέρνες πέρσι και πρόπερσι και δεν έκανε καν τις μισές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που έφτιαξαν πολλοί παίχτες. Είναι ένας όμως που ομόρφυνε τα πάντα. Ο Ποντένσε.

Άλλος θα σταθεί στην ηγετική στάση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που θέλει να δώσει απαντήσεις. Άλλος στον Γκερέρο που έδειξε ότι ξέρει να τελειώνει τις φάσεις. Ένας άλλος στον Φορτούνη που έπαιξε τη μπάλα που ξέρει μετά από πολύ καιρό. Κάποιος θα μιλήσει για τον Τσιμίκα που έκανε δική του όλη την αριστερή πλευρά. Όμως κάθε τι μέσα στο γήπεδο δεν είναι αυτόνομο. Ένας παίχτης δεν κάνει παπάδες μόνος του. Είναι γιατί υπάρχουν άλλοι δύο συμπαίχτες που με την ποιότητα και την κίνησή τους του προσφέρουν το χώρο. Είναι γιατί ένας τρίτος του δίνει το στήριγμα. Κάθε ένας συμβάλλει εκούσια ή ακούσια σε αυτό.

Και ο Ποντένσε είναι ο λόγος που ο Φορτούνης ήταν απελευθερωμένος. Είναι ο λόγος που ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε δύο φάσεις σε πεδίο βολής. Είναι ο λόγος που ο Γκερέρο μπορούσε να κινηθεί και πιο έξω από την περιοχή για να σπάσει. Ο Ποντένσε είναι ο λόγος που ο Τσιμίκας εκμεταλλεύτηκε τα κενά και έδειξε τις δυνατότητές του.

Η τρίπλα του. Ο τρόπος που έσπαγε τη μπάλα. Η προσποίηση στον αντίπαλο που τον έκανε ανήμπορο να αντιδράσει. Η αδρανοποίηση της δεξιάς πλευράς με αποτέλεσμα ο Τσιμίκας να βγαίνει φάτσα με μια άνετη παράλληλη σέντρα.

Μάντεις δεν είμαστε για να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Αλλά είναι σαφές ότι ο Ποντένσε έχει αυτό το κάτι. Αν αυτό το κάτι θα είναι αρκετό με καλύτερους αντιπάλους μένει να φανεί. Μπορούμε να πούμε με μια κάποια βεβαιότητα ότι αυτό το κάτι θα φτάνει στο 70% των αγώνων της Super League. Και αυτό έλειψε από τον Ολυμπιακό πέρσι. Ξέχωρα όμως από τα αποτελέσματα, αυτό το κάτι έλειψε από το κοινό της ομάδας. Όχι τους πορωμένους. Αυτούς που είχαν χάσει την κάψα τους λόγω της διαχείρισης στο ποδοσφαιρικό τμήμα την τελευταία διετία.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός με τον Ποντένσε; Να μη γίνει Οφόε. Να μη γίνει οι διάφοροι Ποντένσε που ήρθαν στο λιμάνι από το 2015 και μετά, οι οποίοι ήρθαν για να παίξουν τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το Γενάρη να τα παρατήσουν και να σκέφτονται το μέλλον τους κάπου αλλού. Αν ο Ποντένσε μείνει ζεστός ως το τέλος της σεζόν, θα είναι σίγουρα ο MVP της χρονιάς.

Πηγή: eleftherostypos.gr