Αρχική Eπικαιρότητα Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν σήμερα, Παρασκευή (10/08/2018) τη χώρα.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε νωρίς το πρωί προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, σήμερα, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες ο καιρός αίθριος. Στην Κρήτη πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.