Αρχική Eπικαιρότητα Χωρίς αναφορά σε ευθύνες η παράδοση-παραλαβή στην Πυροσβεστική

Χωρίς αναφορά σε ευθύνες η παράδοση-παραλαβή στην Πυροσβεστική

Χωρίς καμία αναφορά και χωρίς ούτε μία λέξη για τις ευθύνες αλλά και για τον τρόπο που λειτούργησε η Πυροσβεστική στη μεγάλη φωτιά της ανατολικής Αττικής παρέδωσε πριν από λίγο ο κ. Τερζούδης, πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, στον νέο αρχηγό του Σώματος.

Σε μία ομιλία που δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, έντονα προβληματισμένος ο Σωτήρης Τερζούδης σημείωσε ότι είναι μία φορτισμένη μέρα για εκείνον, και ανέφερε χαρακτηριστικά «δυστυχώς δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το έργο μου. Όσα έγιναν την 23η Ιουλίου μας βύθισαν όλους στο πένθος”.

Απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό της πυροσβεστικής τού είπε: «Είναι καθήκον σου να ανυψώσεις το ηθικό του πυροσβεστικού προσωπικού».

Λίγα λεπτά αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του ανέφερε ότι «πολλοί βγήκαν να αποδώσουν ευθύνες και να βρουν εξιλαστήρια θύματα όμως να ξέρετε ότι καμία συγκάλυψη δεν θα υπάρξει και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη που του αναλογεί», ενώ αναφέρθηκε σε όσους πυροσβέστες έδωσαν τη ζωή τους για να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως «οι πολίτες θέλουν από εμάς».