Αρχική Περ. Πελοποννήσου Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Το Βασίλειο της Δανιμαρκίας… και η αργόμισθη Αλειφέρη”

Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Το Βασίλειο της Δανιμαρκίας… και η αργόμισθη Αλειφέρη”

Απάντηση στην ανακοίνωση της Aντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη για την άσκηση ποινικής δίωξης για το θέμα του “κοριού” στο γραφείο της στο Διοικητήριο εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η απάντηση:

“Η αργόμισθη κατ’ απονομή Αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη με τη σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή.

Είναι προφανές ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη» είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.

Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.

Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ότι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη.

Θυμηδία προκαλεί τέλος η παταγώδης αποτυχία της να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών αρχών.

Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό.”