Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί – Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα...

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί – Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα με τα ονόματα

Λίστα με 92 νεκρούς, από τους οποίους δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί, διαβιβάστηκε σήμερα Τετάρτη (08/08/2018) από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών, προκειμένου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά τους πρόσωπα επιζώντες της βιβλικής καταστροφής.

Η λίστα με τους νεκρούς δεν αφορά μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά και εκείνους που κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα Αστυνομικά Τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Συνεχίζεται η έρευνα με τις εξετάσεις μαρτύρων

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα, Τετάρτη (08/08/2018) εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική.

Πηγή: newsbomb.gr