Αρχική Eπικαιρότητα ΕΦΚΑ: Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

ΕΦΚΑ: Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τις παροχές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ασφαλιστικές διευκολύνσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που υπέστησαν σωματική βλάβη ή έχουν δευτερεύουσα κατοικία στις πληγείσες περιοχές), δίνει από σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους κατοίκους των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm, με τη χρήση των κωδικών του Taxis.

Υπενθυμίζεται ότι συνταξιούχοι που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, θα λάβουν αυτόματα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους τους αίτηση. Αντιστοίχως, χωρίς να απαιτείται αίτηση, θα γίνει η διαδικασία της επίσπευσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης από ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ και ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από πυρόπληκτους που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.