Αρχική Eπικαιρότητα Μήνυση Κωνσταντοπούλου για τις φονικές πυρκαγιές: Ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή

Μήνυση Κωνσταντοπούλου για τις φονικές πυρκαγιές: Ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εθνική τραγωδία στο Μάτι κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση καθήκοντος από πλευράς των αρμοδίων.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η μήνυση αφορά:

«Την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας που είτε αφέθηκαν αβοήθητοι να καούν και να πεθάνουν, είτε οδηγήθηκαν προς την πυρκαγιά και την παγίδα θανάτου, έγκλημα που συνιστά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο.

Την υπαίτια έκθεση σε κίνδυνο ζωής όσων τελικώς διασώθηκαν, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς και στη θάλασσα, παλεύοντας αβοήθητοι επί ώρες.

Το σύνολο των πράξεων και παραλείψεων κάθε υπευθύνου, που προκάλεσαν και διόγκωσαν την τραγωδία.

Την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, την προσπάθεια απόκρυψης των πρώτων θυμάτων και της υπόθαλψης των υπαίτιων για πολιτικούς λόγους, πριν αποκαλυφθεί στο πανελλήνιο το μέγεθος της τραγωδίας».

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην Ακαδημίας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε προαναγγείλει την υποβολή αγωγής από τις 25 Ιουλίου.