Αρχική Eπικαιρότητα Απόφαση Δικαιοσύνης: Ο Πολάκης θα πληρώσει 25.000€ για ύβρεις στην ΠΟΕΔΗΝ

Απόφαση Δικαιοσύνης: Ο Πολάκης θα πληρώσει 25.000€ για ύβρεις στην ΠΟΕΔΗΝ

Το ποσό των 25.000 ευρώ συνολικά καλείται να πληρώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με απόφαση της Δικαιοσύνης για ύβρεις στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, καθώς και στην ίδια την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων)

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Επίσης περίληψη της εν λόγω απόφασης να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.

Ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο Facebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα Guardian οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους.

Αναλυτικά η απόφαση του Πρωτοδικείου

Πηγή: skai.gr