Αρχική Ν. Κορινθίας Κορινθιακό Φεστιβάλ Θεάτρου – Το μεράκι που έγινε θεσμός !!

Κορινθιακό Φεστιβάλ Θεάτρου – Το μεράκι που έγινε θεσμός !!

Ξεκίνησε δειλά ως ιδέα που έγινε πράξη πριν από 16 χρόνια. Το πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ξεκίνησε από ανθρώπους με πολύ μεράκι αλλά και αγάπη στην τέχνη και στο θέατρο. Με πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα πρώτα χρόνια μέχρι ο κόσμος να αγαπήσει και να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους.

Με πολύ προσωπική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια που αφιλοκερδώς αγωνίστηκαν να φτάσουν την τέχνη και το θέατρο πολύ ψηλά στην κορινθιακή κοινωνία.

Και σιγά σιγά έβλεπαν τους κόπους τους να ανταμείβονται και το θέατρο να κατακλύζεται από κόσμο που άφηνε το τελευταίο του μπράβο στο δυνατό και ζεστό χειροκρότημα.

Οταν δε αποφάσισαν να μεταφέρουν τις παραστάσεις τους στο Ανοιχτό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου εκεί ήταν το αποκορύφωμα της δημιουργίας τους.Καθημερινά το θεατράκι των 500 θέσεων είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Φωτογραφία της Natasha Merkouri.

Θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό στο σανίδι διεκδικώντας την θέση που αρμόζει στις καρδιές μας.

Οι συντελεστές που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολλοί και δεν θα τους αναφέρουμε φοβούμενοι ότι θα ξεχάσουμε κάποιον άδικα. Ετσι κι αλλιώς ποτέ όλοι αυτοί οι θεατράνθρωποι δεν διεκδίκησαν την διαφήμιση, δούλευαν πάντα ήσυχα και αγαπημένοι μεταξύ τους και έφτασαν το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου να είναι ο πρώτους πολιτιστικός θεσμός στην Κορινθία.

 

Σ.Μ