Αρχική Eπικαιρότητα Θύελλα για την ύβρι Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν» την...

Θύελλα για την ύβρι Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν» την αποτελεσματικότητα του κράτους

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση του Παύλου Πολάκη για του νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι ότι «θολώνουν» την αποτελεσματικότητα του κράτους.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 88 μετά και τον θάνατο της Μαργαρίτας, της μητέρας του 6 μηνών βρέφους που επίσης χάθηκε στον πύρινο όλεθρο της 23ης Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «ύβρι» τη συγκεκριμένη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει σημειώνοντας: «Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι «η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στέκεται ως υπουργός, όταν βγαίνει και λέει αυτά. Είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».