Αρχική Eπικαιρότητα Στην αναμόρφωση του Κορυδαλλού αποδίδει ο Κοντονής την μεταγωγή Κουφοντίνα

Στην αναμόρφωση του Κορυδαλλού αποδίδει ο Κοντονής την μεταγωγή Κουφοντίνα

Στο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, που σημαίνει σταδιακή μεταφορά όλων των ισοβιτών, αποδίδει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής την απόφαση για μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοντονής υποστηρίζει ότι η μεταγωγή «δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση» κι ότι «η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά».

Υποστηρίζει επίσης ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του υπουργείου ελήφθη με βάση όλες τις προϋποθέσεις του νόμου κι ότι «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για την κριτική που έχουν ασκήσει στην απόφαση μεταγωγής του Κουφοντίνα.

Απαντώντας στην καταγγελία για εν κρυπτώ μεταγωγή ο κ. Κοντονής αντιτείνει πως «οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες», ενώ χαρακτηρίζει «πράξη τυμβωρυχίας» το ερώτημα του κ. Μητσοτάκη εάν μετά την τραγωδία στο Μάτι ήταν η κατάλληλη στιγμή για την μεταφορά του εκτελεστή της 17Ν στις αγροτικές φυλακές.

Ο τρομοκράτης έχει καταδικαστεί σε 16 φορές ισόβια για την δράση της 17Ν.