Αρχική Eπικαιρότητα Εκτροχιάστηκε τρένο στη Λαμία – Βομβαρδισμένο τοπίο η αποθήκη που κατέληξε (Βίντεο)

Εκτροχιάστηκε τρένο στη Λαμία – Βομβαρδισμένο τοπίο η αποθήκη που κατέληξε (Βίντεο)

Αντί να προχωρήσει στην πορεία του από το Λιανοκλάδι προς Λαμία, το τοπικό προαστιακό τρένο «παρκάρισε» μέσα σε ένα παλιό συνεργείο που τώρα λειτουργεί ως αποθήκη του ΟΣΕ. Εκεί το οδήγησαν οι ράγες που, άγνωστο πως, είχαν αλλάξει στην είσοδο του σταθμού της Λαμίας, αλλάζοντας έτσι και την κατεύθυνση του τρένου.

Μέσα στο τρένο ήταν ελάχιστοι επιβάτες, αφού η ώρα ήταν λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα. Εκτός από τον μηχανοδηγό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε ήταν και μια 48χρονη συνοδός, που εργάζεται ως προϊσταμένη στον ΟΣΕ, η οποία τραυματίστηκε. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν τα κάγκελα για να απεγκλωβίσουν την συνοδό και μία ακόμη επιβάτη που τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου παραμένουν. Η συγκοινωνία Λιανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα εξελίσσεται κανονικά μετά το ατύχημα.

Αρνητικό το αλκοτέστ στον οδηγό της αμαξοστοιχίας

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός αρχικά εγκατέλειψε το σημείο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην τροχαία για να καταθέσει. «Ίσως ο άνθρωπος πανικοβλήθηκε και γι αυτό έφυγε. Πρόκειται για εξαιρετικό συνάδελφο», είπε εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

Το αλκοτέστ που έγινε στον μηχανοδηγό ήταν αρνητικό και όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς σοκαρίστηκε και πανικοβλήθηκε, αφού μπαίνοντας στο σταθμό με μικρή ταχύτητα, όπως πάντα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, βρέθηκε μέσα στην αποθήκη.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΣΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι ότι κάποιος ξέχασε να αλλάξει τα «κλειδιά» με αποτέλεσμα το τρένο μπαίνοντας στο σταθμό να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ράγες ήταν σε λάθος θέση. Τη νύχτα έφυγαν κάποια μηχανήματα του ΟΣΕ και προφανώς ο αρμόδιος υπάλληλος ξέχασε να αλλάξει θέση με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί το πρώτο τρένο που μπήκε στο σταθμό να οδηγηθεί σε λάθος κατεύθυνση.

Η αποθήκη που κατέληξε η αμαξοστοιχία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά τον εκτροχιασμό. Όλοι σκέφτονταν τι θα είχε συμβεί αν μέσα σε αυτή βρίσκονταν άνθρωποι. Εκτεταμένες ζημιές και στην αμαξοστοιχία…

Πηγή: lamiareport.gr