Αρχική Eπικαιρότητα Στην Αθήνα Αυστραλοί εμπειρογνώμονες για την καταστροφή στο Μάτι

Στην Αθήνα Αυστραλοί εμπειρογνώμονες για την καταστροφή στο Μάτι

Κλιμάκιο 12 Αυστραλών εμπειρογνωμόνων ανάλυσης επιπτώσεων καταστροφών φτάνει αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής στο Μάτι Αττικής.

Για τη συνδρομή αυτή προσφέρθηκε η αυστραλιανή κυβέρνηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τη μεγάλη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, δεδομενου ότι και η ίδια αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε χρόνο μεγάλες καταστροφές, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει εξελιγμένο μηχανισμό στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για συνδρομή έγινε απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος την αποδέχτηκε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες για την άφιξη της δωδεκαμελούς ομάδας Αυστραλών εμπειρογνωμόνων και αύριο αναμένεται η άφιξή τους στην Αθήνα, όπου θα τους υποδεχτούν οι υπεύθυνοι του τμήματος διεθνών σχέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ομάδα αποτελούν δέκα ειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας, από τα Τμήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας, και θα την υποστηρίζουν δύο στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Κρίσεων (Crisis Response Officers) του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών.