Αρχική Eπικαιρότητα Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Niki Lauda

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Niki Lauda

Όλοι ήλπιζαν για μια ήπια καλοκαιρινή γρίπη, όταν ο Lauda αισθάνθηκε μια αδιαθεσία όντας με την οικογένειά του διακοπές στην Ίμπιζα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, μεταφέρθηκε στις 20 Ιουλίου με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιέννη όπου αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, και έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

«Ο Nikki Lauda αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Walter Klepetko, επικεφαλής του κλινικού τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, και ο Konrad Hötzenecker. Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης. Δεν θέλουμε να δραματοποιήσουμε περαιτέρω την κατάσταση. Είναι προφανές ωστόσο ότι ο 69χρονος Niki Lauda βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ψάξαμε επίσης την πιθανότητα να πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη επέμβαση, αλλά καμία πληροφορία δεν συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση, αντιθέτως όλες οι αναφορές επισημαίνουν το αιφνιδιαστικό του πράγματος αναφέρει το drive.gr.

Η απουσία του από τους δύο τελευταίους αγώνες είχε γίνει αισθητή, όμως δεν υπήρχε πληροφόρηση για τους λόγους που δεν βρισκόταν στα pits της Mercedes. Tώρα το «μυστήριο» λύθηκε με μια είδηση ιδιαίτερα ανησυχητική για τους φίλους της F1.

Να θυμίσουμε ότι την 1η Αυγούστου 1976 είχε το τρομακτικό ατύχημα στο Nurburgring που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. Εκτός από τα εμφανή στο ατύχημα είχε υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα, στους πνεύμονες, από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε. Δημοσιεύματα από αυστριακά Μέσα αναφέρουν ότι η λειτουργία των πνευμόνων του δεν ήταν στο 100% και συνδέουν τη σημερινή επέμβαση με το ατύχημα πριν από 42 χρόνια.

Τώρα, πάλι Αύγουστο μήνα, δίνει μια άλλη μάχη για τη ζωή του. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά.