Αρχική Eπικαιρότητα Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σε ψυχολογική υποστήριξη οι διασώστες που επιχείρησαν στο Μάτι

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σε ψυχολογική υποστήριξη οι διασώστες που επιχείρησαν στο Μάτι

Ψυχολογική υποστήριξη δέχονται τα μέλη της ομάδας διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία επιχείρησε στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, στη φονική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλαος Οικονομόπουλος, ανέφερε ότι οι αυτοματισμοί και η εμπειρία οδήγησαν τους εθελοντές διασώστες στο σωστό «κανάλι» προκειμένου να βρουν αγνοούμενους.

Ήταν όμως κι εκείνοι που εντόπισαν την ομάδα των 27 ανθρώπων που είχαν βρει τραγικό θάνατο στο Κόκκινο Λιμανάκι.

«Αυτή η ομάδα σήμερα, βρίσκεται σε ψυχολογική υποστήριξη», αποκάλυψε ο κ. Οικονομόπουλος και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για νέα παιδιά από 18 έως 25 ετών και παρά το ότι έχουν περάσει από εκπαίδευση, υπέστησαν σοκ. Την επόμενη ημέρα ο αρχηγός τους διαπίστωσε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν. Γύρισαν πίσω στη βάση τους και εκεί τους περίμεναν ψυχολόγοι», κατέληξε.

«Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε άλλα χωράφια για να εντοπίζουμε ατέλειας αλλά σίγουρα εκείνη τη στιγμή που πήγαμε εμείς το πρωί αλλά και όλη τη νύχτα που καιγόταν ο τόπος, δεν υπήρχε τίποτα», επεσήμανε επίσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.