Αρχική Eπικαιρότητα Στήριξη πυρόπληκτων από τη ΔΕΗ- Διαγράφονται και ρυθμίζονται οι οφειλές

Στήριξη πυρόπληκτων από τη ΔΕΗ- Διαγράφονται και ρυθμίζονται οι οφειλές

Μέχρι και σε 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζονται οι οφειλές πυρόπληκτων από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που εξειδικεύει τις δράσεις για τη στήριξη των καταναλωτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ήδη, υπενθυμίζεται, έχει ανακοινωθεί διαγραφή των οφειλών των πληγέντων για καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΔΕΗ προβλέπουν τα εξής:

– Διαγραφή οφειλών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από 1.1.2018 έως και 23.7.2018 σε οικίες ή επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις, που στις πρόσφατες πυρκαγιές υπέστησαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές, καθώς και στις οικίες ή επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις, στις οποίες διέμεναν ή επιχειρούσαν πρόσωπα που απώλεσαν τη ζωή τους, στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

– Ρύθμιση των οφειλών, που αντιστοιχούν σε ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε πριν από τις 31.12.2017, χωρίς προκαταβολή, σε έως 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται με την υπογραφή του διακανονισμού.

Η υποβολή των σχετικών αιτημάτων από τους πληγέντες πελάτες της ΔΕΗ θα γίνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018.