Αρχική Ν. Ηλείας Άστεγος κοιμόταν έξω από το δημαρχείο Αμαλιάδας: Εικόνα – γροθιά στο στομάχι

Άστεγος κοιμόταν έξω από το δημαρχείο Αμαλιάδας: Εικόνα – γροθιά στο στομάχι

Γροθιά στο στομάχι η εικόνα που αντίκριζες χθες το πρωί έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Στο πίσω μέρος του κτιρίου και συγκεκριμένα στην πίσω είσοδο, εκεί που έχει κατασκευαστεί η ράμπα για ΑΜΕΑ, κοιμόταν ένας πολίτης. Ένας άστεγος πολίτης, ο οποίος προφανώς, μην έχοντας που αλλού να πάει πήρε την κουβέρτα του και βρήκε εκεί καταφύγιο.

Σε μια προσπάθεια να μείνει αθέατος και προφυλαγμένος, όσο αυτό ήταν εφικτό, από την υγρασία κατά την διάρκεια της νύχτας, ξάπλωσε στο μέσο της ράμπας, μακριά από τα ‘αδιάκριτα’ βλέμματα. Και αφού ξημέρωσε για τα καλά και πριν ξεκινήσει η κίνηση στην πόλη, πήρε την κουβέρτα του και απομακρύνθηκε για άγνωστο σημείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος άνθρωπος, έχει βρει και άλλες φορές τα βράδια καταφύγιο στο ίδιο σημείο.

Λίγα μέτρα από αυτόν, καταφύγιο είχε βρει και ένα αδέσποτο σκυλί, δύο μοναχικές ψυχές μοιράστηκαν την ίδια ράμπα, τον ίδιο χώρο για να κοιμηθούν, έχοντας συντροφιά ο ένας τον άλλο.

Και στην προκειμένη περίπτωση το ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, τι κάνουν οι δημοτικές αρχές, τι κάνει η πολιτεία. Εξαγγελίες για προγράμματα, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τις ανεργίας, χρηματοδοτήσεις, συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, χρηματοδοτήσεις για τα αδέσποτα και πάει λέγοντας…

Και όμως, φαίνεται ότι όλα αυτά δεν έχουν βρει τον προορισμό τους… Όταν ένας συνάνθρωπος κοιμάται στον δρόμο, όταν ένα αδέσποτο δεν έχει στέγη, τότε κάτι κάνουμε λάθος και ίσως έχει έρθει η ώρα να αφυπνιστούμε…

Πηγή: patrisnews.com