Αρχική Eπικαιρότητα Καταγγελία του δημάρχου Ραφήνας για πλαστά έγγραφα εκκένωσης της Τσούπρα

Καταγγελία του δημάρχου Ραφήνας για πλαστά έγγραφα εκκένωσης της Τσούπρα

Σε καταγγελία κατά Περιφερειακής συμβούλου προχώρησε σήμερα, ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια, παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προσκομιστεί έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο ωστόσο όπως λέει ο κ. Μπουρνούς, δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο πλαστό έγγραφο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που υποστηρίζει ότι δεν έγινε ποτέ, δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.
«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή. Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Επικαλούμενος τον νόμο, επανέλαβε ότι όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μιας κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

Ερωτηθείς σχετικά ο ανιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε πως δεν γνωρίζει, ενώ χαρακτήρισε «δευτερεύον» το αν δόθηκε ή όχι η σχετική εντολή εκκένωσης, αφού ο κ. Μπουρνούς βρισκόταν μέσα στη φωτιά.