Αρχική Eπικαιρότητα Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ δίνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο...

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ δίνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πυροσβεστικό σώμα

Κάθε προσπάθεια βοήθειας μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό καταστροφής είναι μια τεράστια ελπίδα, μια αχτίδα φωτός. Όσο κι αν είναι το μέγεθός της. Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται παρά να μην εντυπωσιαστούμε από την ανταπόκριση πλουσίων και φτωχών στην καταστροφή. Μετά την δωρεά 5 εκατομμυρίων από το Ίδρυμα Ωνάση και άλλων τόσων από το Ίδρυμα Λάτση, τώρα έρχεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα προσφέρει 25 εκατομμύρια ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, αφού από το 1990 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει συνολικά με 19 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά η σημερινή του κίνηση ξεπερνά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

«Έκτακτη Δωρεά Ύψους €25 εκατομμυρίων για Συνδρομή στο Έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και σε Πρωτοβουλίες Πρόληψης & Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια του μηνύματος που δημοσίευσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του για τον ανείπωτο πόνο τόσων οικογενειών και ανθρώπων που επλήγησαν απάνθρωπα και ανεπανόρθωτα στις καταστροφικές πυρκαγιές της εβδομάδας που εκπνέει, η Διοίκηση του ΙΣΝ αποφάσισε να στηρίξει εκ νέου το πολυσήμαντο, εθνικής εμβέλειας έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (ΠΣ) με δωρεά ύψους €25 εκατομμυρίων, με στόχο να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της.

Η δωρεά θα διατεθεί πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης, με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Από την έναρξη των κοινωφελών δραστηριοτήτων του, το 1996, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει διαχρονικά στηρίξει σειρά έργων υποδομών στη χώρα, με αποδέκτη το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, μέσω δωρεών που ξεπερνούν ήδη στο σύνολό τους τα €19 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, «Η απόφασή μας να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής στο σπουδαίο έργο τους έρχεται μετά από μια εθνική τραγωδία που ευχόμαστε να μην ξαναζήσει η χώρα. Η νέα δωρεά έρχεται σε συνέχεια πολλών παλαιότερων δωρεών μας προς το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και προς άλλους κοινωφελείς οργανισμούς που δρουν με γνώμονα τη σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Το ουσιαστικό αλλά και συμβολικό γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή και η νέα δωρεά του ΙΣΝ βασίζονται σε πολιτική και κοινωνική συναίνεση, έχει επίσης τη δική του σημασία για όλους μας ως πολίτες. Οι καταστροφές θεριεύουν στην πόλωση, η ελπίδα μας, η όποια ελπίδα μας, επαφίεται στον ανθρωπισμό μας».

Μάθε πως το ΙΣΝ στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο https://b.snf.org/2Lyq5ae

Πηγή φωτογραφίας: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας»

Έκτακτη Δωρεά Ύψους €25 εκατομμυρίων για Συνδρομή στο Έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και σε Πρωτοβουλίες…

Δημοσιεύτηκε από Stavros Niarchos Foundation στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018