Αρχική Eπικαιρότητα Συνεχίζεται το δράμα – 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, 25 οι αγνοούμενοι

Συνεχίζεται το δράμα – 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, 25 οι αγνοούμενοι

  • Ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται στους 25, με την Πυροσβεστική να τονίζει ότι η έρευνα συνεχίζεται
  • Έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 59 άτομα, ενώ αναμένεται να ταυτοποιηθούν άλλα 28
  • Τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής κατέληξαν
  • Διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των νεκρών
  • Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς
  • Μάτι: Δύο διαφορετικοί κόσμοι έξι μέρες μετά

Ατελείωτο είναι το δράμα και η οδύνη των οικείων των θυμάτων έξι μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται στους 25, τονίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 59 άτομα, ενώ αναμένεται να ταυτοποιηθούν άλλα 28.

Επίσης, τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής κατέληξανΟι νεκροί ανέρχονται στους 88.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής».

 

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί εξέδωσε η Πυροσβεστική .

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Από τη μία, τα συνεργεία συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις ζημιές, οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζουν τρόφιμα στους πυρόπληκτους, οι εθελοντές εξακολουθούν με αμείωτο ρυθμό και μεγάλη προθυμία να παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι που προσπαθούν να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε.

πηγή:altsantiri.gr