Αρχική Ν. Αχαΐας Περιπέτεια εν πλω για 1.242 επιβάτες πλοίου από Ιταλία – Πάτρα

Περιπέτεια εν πλω για 1.242 επιβάτες πλοίου από Ιταλία – Πάτρα

Μηχανική βλάβη στις μια από τις τέσσερις μηχανές υπέστη κατά την διάρκεια του δρομολογίου από το λιμάνι της Ανκόνα προς την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “olympic champion”.

To πλοίο με 1.242 επιβάτες χωρίς να ζητηθεί η συνδρομή από το τις λιμενικές αρχές, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν ασφαλώς.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του έως ότου προσκομιθουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοιάς, όπως και έγινε και συνέχισε το ταξίδι του για την Πάτρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ:

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”OLYMPIC CHAMPION” Ν.Χανίων 29, για μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις μηχανές του, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Ανκόνας Ιταλίας προς τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Πάτρας, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ”OLYMPIC CHAMPION” κατέπλευσε στο λιμένα Ηγουμενίτσας μεσημβρινές ώρες, όπου άμεσα μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ οι χίλιοι διακόσιοι σαράντα δύο (1242) επιβάτες του καθώς και τα οχήματά του αποβιβάστηκαν ασφαλώς.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για λιμένα Πάτρας για έναν μεμονωμένο πλου, με τριακόσιους δεκαεννέα (319) επιβάτες και ενενήντα δύο (92) Ι.Χ.Ε.