Αρχική Eπικαιρότητα Αβάσταχτος πόνος και θρήνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής...

Αβάσταχτος πόνος και θρήνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς (Photos)

Θρήνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αντολική Αττική που έγινε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μάτι.

Στον ναό που βρίσκεται στο κέντρο της πολύπαθης περιοχής βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία για τους κατοίκους του οικισμού και αμέσως μετά τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τα δεκάδες θύματα.

Στους ανθρώπους που βίωσαν τον εφιάλτη, έχασαν τους ανθρώπους τους και όλο το βιός τους, ο Μητροπολίτης απηύθυνε λόγια αγάπης και παρηγοριάς, ενώ κάλεσε όλους να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων που θρηνούν, των τραυματιών που υποφέρουν, των κατοίκων που είδαν όλα τους τα υπάρχοντα να καταστρέφονται.

Εμφανώς συγκινημένοι και με την σκέψη στα αθώα θύματα της πυρκαγιάς και τις ολέθριες συνέπειες της και στην τοπική κοινωνία, οι πιστοι ανέπεμψαν και τις δικές τους δεήσεις για τους νεκρούς και τους επιζώντες.

Συγκινητικές ήταν και οι αναφορές του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο περιστατικό και στην αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της περιοχής.