Αρχική Eπικαιρότητα Στους 86 οι νεκροί από τις φωτιές στο Μάτι – Ολοκληρώθηκαν οι...

Στους 86 οι νεκροί από τις φωτιές στο Μάτι – Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Στους 86 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας Νίκο Καρακούκη ο οποίος ανακοίνωσε επιπλέον ότι ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων μέσω DNA, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 7 ήμερες με τη συνδρομή και ομάδας γερμανών γενετιστών.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στα νοσοκομεία παραμένουν συνολικά για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς κάποιοι πήραν εξιτήριο.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι τέσσερα και η κατάστασή τους κρίνεται καλή. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα Παρασκευή ή τη Δευτέρα.