Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Μέσα σε 48 ώρες συγκεντρώθηκαν 36 τόνοι εφόδια – Πρωτοφανές “κύμα”...

Πάτρα: Μέσα σε 48 ώρες συγκεντρώθηκαν 36 τόνοι εφόδια – Πρωτοφανές “κύμα” αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Από το Περιφερειακό Τμήμα Πατρών του ΕΕΣ γίνονται γνωστά τα ακόλουθα σε σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες της Αττικής:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 24/7/2018, ξεκίνησε πρωτοφανής αυθόρμητη και μαζική προσέλευση των συμπολιτών μας στον Ερυθρό Σταυρό για να προσφέρουν είδη πρώτης βοήθειας για τις ανάγκες όσων επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική και συγκλονιστική.

Μέσα σε 48 ώρες συγκεντρώθηκαν περί τους τριάντα έξι (36) τόνους εφοδίων που ήδη προωθήθηκαν και προωθούνται στην Αθήνα για άμεση διανομή τους σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Οι προσελεύσεις ιδιωτών ανέρχονται μέχρι αυτή τη στιγμή στις 2.000 περίπου. Πλήθος εταιρειών και συλλόγων προσέφεραν σημαντική βοήθεια σε εξειδικευμένα είδη. Χαρακτηριστική και αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή ιδιωτών φαρμακοποιών που προσέφεραν φαρμακευτικό υλικό.

Η διαδικασία συλλογή και προώθησης των προσφορών, έγινε και γίνεται από τους εθελοντές των σωμάτων του ΕΕΣ αλλά και την πολύτιμη βοήθεια συμπολιτών μας που ήρθαν και δούλεψαν μαζί μας.

Το τμήμα Πατρών του ΕΕΣ θα παραμένει ανοικτό όσο χρειασθεί από ώρα 08:00 μέχρι 23:00. Όσοι συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να καταθέτουν την προσφορά τους στον τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Ε.Σ. για τους πυρόπληκτους στην τράπεζα Eurobank με αριθμό 0026.0240.31.0201181388 και IBAN GR64 0260 2400 0003 1020 1181 388

Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν και κατέθεσαν την ανθρωπιά τους.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας ήταν η μόνη, αλλά σημαντική νίκη μέσα σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΕΣ

Πηγή: tempo24.news

Προηγούμενο άρθροΓιατί η Λεωφόρος Μαραθώνος εξελίχθηκε σε «φονιά»
Επόμενο άρθροΠέντε εκατ. ευρώ από Τράπεζα της Ελλάδος στους πληγέντες από τις πυρκαγιές