Αρχική Eπικαιρότητα Χυδαιότητα Καμμένου: Τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς στην πυρκαγιά – Οι...

Χυδαιότητα Καμμένου: Τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς στην πυρκαγιά – Οι κάτοικοι να ακολουθούν τους νόμους (Βίντεο)

Τη στιγμή που η Πυροσβεστική και οι εθελοντές αναζητούν σορούς, οι νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ο αριθμός των αγνοουμένων από την πυρκαγιά παραμένει άγνωστος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρίχνει ευθύνες στα αυθαίρετα της περιοχής, υποστηρίζοντας πως για την τραγωδία δεν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω, ξεχνώντας προφανώς τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε δρόμος διαφυγής και εκπόνηση σχεδίου που θα επέτρεπε στους κατοίκους να απομακρυνθούν ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αυτό είναι έγκλημα. Αυτό είναι έγκλημα του παρελθόντος, γιατί στο Μάτι και σε αυτή την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία, έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μια τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο γι αυτούς και τις οικογένειές τους να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε για το ποιος έδωσε άδεια σε αυτούς τους κατοίκους έσπευσε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη απαντώντας: «δεν τους το επιτρέψαμε εμείς».

Για το αν η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα και να έχει καλύτερο σχέδιο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Όχι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η αστυνομία και οι υπηρεσίες έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

«Όλες οι δυνάμεις ήταν στην Κινέτα» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και «μετακινήσαμε το 50% της πυροσβεστικής δύναμης» στο Μάτι. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τον κανονισμό του ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.