Αρχική Eπικαιρότητα Στους 82 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στους 82 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η μακάβρια λίστα με τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική αυξήθηκε κι άλλο, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 82, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έντονοι είναι, όμως, οι φόβοι ότι η λίστα των θυμάτων θα μεγαλώσει κι άλλο. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κυρία Σταυρούλα Μαλλίρη, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Δεν έχουν ερευνηθεί τα κλειστά σπίτια

Ωστόσο, η κύρια Μαλλίρη διευκρίνισε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές, καθώς δεν μπορούν να εισέλθουν. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό νεκρών, ενώ όπως μεταδίδει ο ANT1 ψάχνουν για θύματα μέχρι και στην Μακρόνησο.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των θυμάτων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί έως και την Παρασκευή 27/7, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους τραυματίες από τις πυρκαγιές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες, από τους οποίους 11 σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν για νοσηλεία 4 παιδιά, ενώ δόθηκαν αρκετά εξιτήρια σε ενήλικες από τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο.