Αρχική Ν. Κορινθίας Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γεράνεια – Κινδυνεύουν και εκκενώνονται οικισμοί στην...

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γεράνεια – Κινδυνεύουν και εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων – Τι δήλωσε ο Γ.Γκιώνης (Εικόνες-Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η πυρκαγιά στην περιοχή Βερόρι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Γεράνεια, ενώ κινδυνεύουν και εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται βαρέα μηχανήματα από το 747 ειδικό τάγμα Μηχανικού Λουτρακίου, τα οποία βρίσκονται εκεί για να δημιουργήσουν μία αντιπυρική ζώνη και μία ζώνη πρόσβασης στα επίγεια τμήματα πυρόσβεσης της πυροσβεστικής στρατού, των εθελοντών και της πυροσβεστικής ώστε να παρέμβουν στην πυρκαγιά.

Σημαντική είναι η εναέρια συμμετοχή με 3 ελικόπτερα και 3 καναντέρ, ενώ με εντολή του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, έχουν σταλεί υδροφόρες του Δήμου αλλά και άλλα βοηθητικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, η φωτιά είναι μεγάλη και ο Δήμαρχος Γ.Γκιώνη έκανε έκκληση προς την πολιτεία να αποστείλουν επειγόντως περισσότερες εναέριες δυνάμεις διότι το μέτωπο από την Βόρεια πλευρά όπου βρίσκεται 4 χλμ πάνω από το χωριό Σχοίνο Κορινθίας έχει αρχίσει να εκτείνεται στην ανατολική πλευρά πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους και να πλησιάζει οικισμούς.

Να σημειώσουμε ότι πιθανολογείται να παρευρεθεί στο πύρινο μέτωπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Τσόσκας.

Δείτε το βίντεο: