Αρχική Eπικαιρότητα Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα – Αντιμέτωπη με έξι σημαντικά μέτωπα η χώρα...

Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα – Αντιμέτωπη με έξι σημαντικά μέτωπα η χώρα μας

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα μας η πύρινη λαίλαπα η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Η πυροσβεστική με νεότερη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έξι βασικά πύρινα μέτωπα σε Αττική, Κορινθία, Χανιά και Φθιώτιδα.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει από χθες στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ.

Αυτή τη στιγμή στο Αλεποχώρι εκκενώνονται κατασκηνώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα και η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

Αρκετά μεγάλη είναι και η φωτιά στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» .

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης.

Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα ‘πέρασε’ στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες».

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

Τέλος, σημαντική είναι και η πυρκαγιά που καίει στην περιοχή Λάρυμνα Φθιώτιδας. Εκεί επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.

Η πυροσβεστική παρακαλεί για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων, οι συγγενείς και οι οικείοι αυτών, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες.