Αρχική Eπικαιρότητα Διάγγελμα Πρωθυπουργού: “Σήμερα η Ελλάδα πενθεί” – 3ημερο Εθνικό Πένθος (Βίντεο)

Διάγγελμα Πρωθυπουργού: “Σήμερα η Ελλάδα πενθεί” – 3ημερο Εθνικό Πένθος (Βίντεο)

Σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως «τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί» και υπογράμμισε πως όταν έρθει η ώρα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

«Η χώρα ζει μία ανείπωτη τραγωδία και αυτό είναι αβάσταχτο για όλους όσους έχασαν τους δικούς τους» τόνισε κατά το μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του υπογράμμισε: «Σήμερα η Ελλάδα πενθεί και στην μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο πένθος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές είναι ώρες θάρρους ενότητας και αλληλεγγύης γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία.

Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Ακόμη είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.

Με απόλυτο σεβασμό και απόλυτη αναγνώριση στους πυροσβέστες μας, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τους χιλιάδες εθελοντές θέλω να δεσμευτώ πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί και τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε αβοήθητο αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ηγέτες που έσπευσαν εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, τους ευχαριστούμε.

Με νεότητα και πίστη στις δυνάμεις μας θα σταθούμε όρθιοι.»

Προηγούμενο άρθροΔήμος Κορινθίων: Στις 27/07 δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείου ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Ο Αντ/ρχης Καλλίρης ζητάει να εκκενωθεί ο οικισμός Νέα Πολιτεία των Αγ. Θεοδώρων