Αρχική Eπικαιρότητα Το πιο σπάνιο ζυμαρικό του κόσμου που μόνο τρεις γυναίκες ξέρουν να...

Το πιο σπάνιο ζυμαρικό του κόσμου που μόνο τρεις γυναίκες ξέρουν να φτιάχνουν!

Το Su filindeu κρατάει τουλάχιστον 200 χρόνια πίσω  – πιθανώς και 300. Όσο παλαιά και αν είναι η συνταγή, παραμένει μια οικογενειακή υπόθεση.
Για αιώνες, το μυστικό περνά από μάνα σε κόρη στο απομακρυσμένο ορεινό χωριό Λούλα της Σαρδηνίας. Σήμερα, η συνταγή διατηρείται από τρεις γυναίκες: την
Paola Abraini, την ανιψιά της και την αδελφή της. Αυτές είναι οι μόνοι άνθρωποι στον πλανήτη που γνωρίζουν πως να δημιουργήσουν το πιάτο, το οποίο αποτελείται από απίστευτα λεπτά νήματα διατεταγμένα σε ένα περίπλοκο, εύκαμπτο πλέγμα. Είναι αυτή η απίστευτα λεπτή δομή που δίνει στο ζυμαρικό το όνομά της, το οποίο μεταφράζεται ως “νήματα του Θεού”.

threadsofgod1

Τα συστατικά είναι απλά: σιμιγδάλι σιτάρι, νερό και αλάτι. Το μαγείρεμα είναι εξίσου απλό: λαχταριστό ζωμό από βόειο κρέας και φρέσκο τυρί πεκορίνο. Ωστόσο, η παρασκευή των ζυμαρικών είναι σχεδόν αδύνατη. Μηχανικοί από την εταιρία ζυμαρικών Barilla προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να αναπαράγει την τεχνική.

Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver επισκέφθηκε επίσης τη Σαρδηνία με την ελπίδα να κυριαρχήσει το αόριστο noodle. Μετά από δύο ώρες, εγκατέλειψε.