Αρχική Eπικαιρότητα Θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες για τις ζημιές του Ιουνίου

Θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες για τις ζημιές του Ιουνίου

Tη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες λόγω της καταστροφής που υπέστησαν από τις καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου έθεσαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) ζητώντας την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ συζήτησαν με την ηγεσία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες και συνεχείς βροχές και χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα σε καλλιέργειες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή και σε άλλες που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΣΟΕΕ έκαναν εκτενή και αναλυτική αναφορά στα προϊόντα και τις περιοχές που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του περασμένου μήνα και ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ, καθώς χιλιάδες αγρότες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ότι βάσει του κανονισμού που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού, θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό όλοι οι παραγωγοί που είδαν τις εκμεταλλεύσεις τους να καταστρέφονται από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν χρήση κάθε δυνατότητας που τους παρέχεται, προκειμένου να αποζημιωθούν και καλλιέργειες οι οποίες «χτυπήθηκαν» από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά δεν εμπίπτουν στον κανονισμό.