Αρχική Eπικαιρότητα Στην προμήθεια 28 επιπλέον ασθενοφόρων για τις ανάγκες των παραρτημάτων Πάτρας, Τρίπολης...

Στην προμήθεια 28 επιπλέον ασθενοφόρων για τις ανάγκες των παραρτημάτων Πάτρας, Τρίπολης και Λαμίας προχωρά το ΕΚΑΒ

Στην προμήθεια 28 επιπλέον ασθενοφόρων, για τις ανάγκες των παραρτημάτων Πάτρας, Τρίπολης και Λαμίας προχωρά το ΕΚΑΒ για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να ενισχυθεί η λειτουργία του.

Πέρα από την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα, η προμήθεια αυτή σηματοδοτεί σύμφωνα με το Κέντρο και επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από μια πρωτοφανή κρίση και στην Υγεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ και η απελευθέρωση των δυνάμεων που συνεπάγεται, ανοίγουν νέες προοπτικές, αφήνοντας πίσω τις τραγικές μέρες των Μνημονίων και της Υγειονομικής φτώχειας του πληθυσμού».

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ύψους 1.978.000 € , από ιδίους πόρους, δηλ. με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. Η προμήθεια αναλυτικά περιλαμβάνει ασθενοφόρα οχήματα για τα παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης, ως εξής :

Παράρτημα Πάτρας: 3 κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), 10 ασθενοφόρα επειγόντων και 1 ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο.Σύνολο 14 οχήματα προϋπολογισμού1.042.840 € .

Παράρτημα Τρίπολης: 7 ασθενοφόρα επειγόντων, προϋπολογισμού 467.480 € .

Παράρτημα Λαμίας : 5 ασθενοφόρα επειγόντων και 2 ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο.Σύνολο 7 οχήματα προϋπολογισμού 467.480 € .

Όπως έγινε επίσης γνωστό, είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια 100 νέων ασθενοφόρων για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρ. Μακεδονίας, Ν. Αιγαίου και Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφέρειες, ενώ ήδη κατατέθηκε πρόταση για την προμήθεια 17 επιπλέον ασθενοφόρων για τις επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ στην Κεντρ. Ελλάδα, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Περιφέρεια.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωση του, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για την συνολική προμήθεια 145 νέων ασθενοφόρων και μέσα στον σχεδιασμό της υπηρεσίας για το έτος 2019, είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον Ασθενοφόρα αλλά και μοτοσυκλέτες για την ανανέωση του αντίστοιχου στόλου.

Τα συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα, η απόκτηση των οποίων είτε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των Διαγωνισμών και των Δωρεών σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, ανανεώνοουν τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.

Όλα αυτά «καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την βούληση και την καθημερινή προσήλωση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, προς όφελος της Κοινωνίας, της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων σε αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ .

Προηγούμενο άρθροΠάτρα:Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς στο εξωτερικό
Επόμενο άρθροΜια ακόμη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας