Αρχική Χωρίς κατηγορία «Γι’ αυτό σε παντρεύτηκα, για να με υπακούς»: Η συγκλονιστική καμπάνια της...

«Γι’ αυτό σε παντρεύτηκα, για να με υπακούς»: Η συγκλονιστική καμπάνια της ΔΙΟΤΙΜΑ για την έμφυλη βία

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ενάντια στην έμφυλη βία, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό ηθοποιό Ερρίκο Λίτση.

Στο βίντεο, ο ηθοποιός μπαίνει στο «κοστούμι» ενός άντρα που σκέφτεται και δρα πατριαρχικά μέσα στην οικογένειά του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που λίγο έως πολύ όλοι μας θα έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στον περίγυρό μας, όπως «Είσαι γυναίκα μου και μπορώ να σου κάνω ό,τι θέλω», «Νομίζεις ότι εγώ δεν στενοχωριέμαι, αλλά από αγάπη τα κάνω όλα» και άλλες τέτοιου τύπου.

Σε όλη τη διάρκεια, ο πρωταγωνιστής παροτρύνει το θεατή να κάνει «skip», χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του διαδικτύου, δηλαδή να προσπεράσει, να μην ανακατεύεται. Η πραγματική ζωή, όμως, δεν είναι όπως το διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να προσπερνάει με ευκολία κάτι που δεν του αρέσει ή τον φέρνει σε άβολη θέση. «Στην πραγματική ζωή, 9/10 γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν “skip” στην έμφυλη βία», όπως αναφέρει και ο Ερρίκος Λίτσης στο τέλος του βίντεο.

Γι′ αυτό και στην πραγματική ζωή κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να προσπερνάει τέτοιες καταστάσεις. Το μήνυμα της καμπάνιας, προφανές:

Μην αγνοείς αυτό που συμβαίνει δίπλα σου.
Μην προσπερνάς την έμφυλη βία!

Προηγούμενο άρθροN.Tσίτουρας Βουδούρης : Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου Βέλου Βόχας
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Δασική πυρκαγιά στην Ηλεία