Αρχική Eπικαιρότητα Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2018 από το Αριστοτέλειο Κορινθιακό...

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2018 από το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο (Βίντεο)

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων 2018 από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε, την ώρα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μόρια των σχολών συνεχίζονται.

Μπορεί η ημερομηνία να μην έχει καθοριστεί ακόμα, ωστόσο, παραδοσιακά, οι βάσεις ανακοινώνονται στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Φέτος ισχύουν νέα δεδομένα που ανατρέπουν το τοπίο σε σύγκριση με το 2017.

Συγκεκριμένα, υπάρχει αύξηση των θέσεων των εισακτέων (κατά 3.966 θέσεις, συνολικά 74.692), μέρος των οποίων θα δοθεί στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Επίσης, τα παιδαγωγικά τμήματα εντάχθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, κάτι που θα αυξήσει τη ζήτηση γι’ αυτές τις σχολές και αντίστοιχα τις βάσεις τους έως και 2.000 μόρια.

Τρίτο νέο δεδομένο αποτελεί η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Τα πρώτα στοιχεία της σύγκρισης των φετινών με τα περυσινά στατιστικά των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ενώ ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και άνοδος στα οικονομικά τμήματα.

Ο κ. Παναγιώτης Μουστόγιαννης από το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο κάνει μία πρώτη εκτίμηση, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι ασφαλείς οι προβλέψεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΘλίβεται η Μητρόπολη Κορίνθου για την απώλεια του Γ.Λαρσινού – Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης(Βίντεο)
Επόμενο άρθροΔίκη Ζέμπερη: Την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η Εισαγγελέας