Αρχική Ν. Κορινθίας 350.000 ευρώ με νέα αγωγή του ζητά από τον Δήμο Κορινθίων ο...

350.000 ευρώ με νέα αγωγή του ζητά από τον Δήμο Κορινθίων ο Γ.Μουρούτσος

Ο Γ.Μουρούτσος, με την αγωγή που κατέθεσε και πάλι εναντίον του Δήμου (και κατ’ επέκταση των Κορίνθιων πολιτών) διεκδικεί πάνω από 350.000 ευρώ ‘νόμιμα’, διότι οι δημότες του Δήμου Κορινθίων και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Σαρωνικού, απολαμβάνουν έως και σήμερα τα έργα που κατασκεύασε ο εργολάβος και δημοτικός σύμβουλος Γ. Μουρούτσος με την Μουρούτσος ΑΕ κατασκευαστική επί Δημαρχίας Λέκκα, τα περισσότερα με απευθείας ‘νόμιμες’ αναθέσεις και για τα οποία δεν πληρώθηκε, παρ’ ότι είχε κάνει αγωγές και τα προηγούμενα έτη, οι οποίες και απορρίφθηκαν δικαστικά.

Με νέο δικαστικό τρόπο, γιατί έχει παρέλθει η 5ετία, προσπαθεί και πάλι ο εργολάβος και δημοτικός σύμβουλος Γ.Μουρούτσος να πάρει τα 350.000 ευρώ συν κάποιους τόκους που διεκδικεί για τα ‘καινοτόμα’ έργα που κατασκεύασε στα Αθίκια και στο Γαλατάκι, επί ημερών δημοτικής αρχής Λέκκα, και δεν κατόρθωσε να πληρωθεί.

Και εμείς διερωτώμεθα, έχουνε ελεγχθεί αυτές οι αναθέσεις στην Μουρούτσος ΑΕ διοικητικά; Έγιναν σύννομα όλες αυτές οι διαδικασίες, οι αναθέσεις και οι πρόχειροι διαγωνισμοί; Ποιοι άλλοι συμμετείχαν τότε στους πρόχειρους διαγωνισμούς του διαβόητου Δημάρχου Λέκκα που έπεφταν βροχή ‘νόμιμα’ οι αναθέσεις στην κατασκευαστική Μουρούτσος ΑΕ του δημοτικού συμβούλου και εργολάβου Γ. Μουρούτσου; Τι λέει ο κ. Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος ψήφισε σήμερα τον ορισμό δικηγόρου στο Δ.Σ; Υιοθετεί ή όχι την τακτική του εργολάβου και δημοτικού συμβούλου Γ.Μουρούτσου, εκ των στενών του συνεργατών, στην εκ νέου διεκδίκηση τέτοιου ποσού από τον Δήμου Κορινθίων με το αιτιολογικό του αθέμιτου πλουτισμού του Δήμου και των δημοτών του πρώην Δήμου Σαρωνικού και νυν Δήμου Κορίνθου που απολαμβάνουν τα έργα του από τότε που τα κατασκεύασε και δεν πληρώθηκε;

Σήμερα σχεδόν ομόφωνα στο Δ.Σ και με την ψήφο του Μπάμπη Ντιγκιρλάκη αποφάσισε να ορίσει δικηγορικό γραφείο που θα υποστηρίξει εκ νέου τον Δήμο απέναντι στις νέες, μέσω δικαστηρίου, οικονομικές απαιτήσεις του εργολάβου και δημοτικού συμβούλου Γ. Μουρούτσου.