Αρχική Ν. Ηλείας Κατάκολο: Τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας μέσω της θάλασσας

Κατάκολο: Τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας μέσω της θάλασσας

Με τη συμμετοχή τριών Υπουργών, εκπροσώπων κομμάτων, καθηγητών Πανεπιστημίου αλλά και εκπροσώπων από τον χώρο του τουρισμού και της κρουαζιέρας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 21 Ιουλίου, στις 6:30μ.μ., η ημερίδα που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου στον πολυχώρο Agora στο Κατάκολο με θέμα τις Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις, των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Ηλείας, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Στην ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΠΕ Ηλείας και το Επιμελητήριο Ηλείας, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές τοποθετήσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του νομού, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργειών με τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό φορείς.

Στόχος των διοργανωτών είναι να επισημανθεί μέσα από τις εργασίες ότι ο τουρισμός επιβάλλεται να λειτουργήσει ως μοχλός ανασυγκρότησης της οικονομίας και στήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής, τόσο με την αύξηση της κατανάλωσης των αγαθών που παράγονται εγχωρίως, όσο και με τη διεθνή προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Η διασύνδεση κυρίως του αγροδιατροφικού τομέα, που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής παραγωγής, με το τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα με αυτό της Κρουαζιέρας, μπορεί να αποφέρει πολλαπλά και αμοιβαία οικονομικά οφέλη όπως οι έμμεσες εξαγωγές, η αύξηση της παραγωγής, η δημιουργία δικτύων και άλλων συνεργατικών σχημάτων, η αλλαγή του τουριστικού προτύπου, και να δημιουργήσει νέες δυναμικές και σταθερές θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Το λιμάνι του Κατακόλου παραμένει στην πρώτη πεντάδα των αφίξεων της ελληνική κρουαζιέρας, αυξάνοντας κάθε χρόνο με σταθερό ρυθμό το μερίδιό του στην αγορά. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είναι το μοναδικό λιμάνι της ηπειρωτικής Ελλάδας με τόσο υψηλό αριθμό αφίξεων σε κρουαζιερόπλοια και επιβάτες, αφού πάνω από το επίνειο του Πύργου είναι μόνο ο Πειραιάς και δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδειχθεί η δυναμική του Κατακόλου και πώς μπορούν όλοι να συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών του, στην αύξηση και στη διάχυση του παραγόμενου πλούτου.