Αρχική Χωρίς κατηγορία Προσπάθειες για Επιχειρηματικό Πάρκο στη Μεγαλόπολη

Προσπάθειες για Επιχειρηματικό Πάρκο στη Μεγαλόπολη

Με προτάσεις για συνεργασία με σημαντικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο κ. Μπαλτάς, ειδικός σύμβουλος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων, παρουσίασε το πρόγραμμα που υπάρχει για τη δημιουργία καινούργιων επιχειρηματικών πάρκων στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, καθώς και για την εξέταση δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κόρινθο.

Στον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης -επιδιώκοντας την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου- επικεντρώθηκαν στην διάρκεια της συζήτησης τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας και τα μέλη του ΠΕΣΠ, όσο και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπρύτανη Γιώργος Λέπουρας.

Οι εκπρόσωποι των Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (συγκεκριμένα ο πρόεδρος καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καραγιάννης και ο γενικός διευθυντής Νίκος Κοτσώνης), ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΠΕΣΠ παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά το πέρας των συναντήσεων τα μέλη του ΠΕΣΠ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, η διοργάνωση περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, και η έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Α’ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος (Επιμελητήριο Μεσσηνίας), ο Γ’ αντιπρόεδρος Φώτης Δαμούλος (Επιμελητήριο Αργολίδας), ο Δ’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Παναρίτης (Επιμελητήριο Λακωνίας) και τα μέλη Γιώργος Γκούμας (Μεσσηνία), Κατερίνα Καρνιαδάκη (Αρκαδία), Παύλος Κρανιώτης (Μεσσηνία), Ευάγγελος Χριστόπουλος (Αργολίδα).