Αρχική Eπικαιρότητα Μουντιάλ 2018-Η «θεία Ιβα» των Κροατών που γράφει ιστορία στη Ρωσία

Μουντιάλ 2018-Η «θεία Ιβα» των Κροατών που γράφει ιστορία στη Ρωσία [εικόνες]

Η Ιβα Ολιβάρι που βρίσκεται στον πάγκο της Κροατίας, γράφει Ιστορία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού είναι η πρώτη γυναίκα, που είναι μέλος προπονητικού επιτελείου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αγαπημένη «θεία Ίβα» των παικτών της Κροατίας εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για την εθνική ομάδα, αλλά τώρα έχει γίνει πιο δημοφιλής. Η κυρία Ολιβάρι, βρισκόταν στην κροατική εθνική ομάδα από το 1992, αν και το 2012 δέχτηκε την τρέχουσα θέση της. Ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κροατίας, Νταβόρ Σούκερ, που της πρότεινε τη θέση. Ήξεραν ο ένας τον άλλον. Μετά την αποτυχία να βρεθεί στον πάγκο με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, φέτος τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο.

Αυτήν την στιγμή, είναι υπεύθυνη για την οργάνωση ταξιδιών, μετακινήσεων, το κλείσιμο των προπονήσεων, τις λεπτομέρειες οργάνωσης των αγώνων, την φιλοξενία και τη διαχείριση της επικοινωνίας με τη FIFA.

Αν και η σημασία της σε αυτή την εθνική ξεπερνά το έργο που ενσωματώνει η θέση της. «Είναι πάντα μαζί μας, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο φύλακας άγγελος, την γνωρίζω για 10 χρόνια και την αγαπάμε πάρα πολύ», δήλωσε πρόσφατα ο Σούμπασιτς για την «θεία Ίβα».

Ωστόσο, πριν…γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο, η «θεία Ιβα» το έκανε ήδη σε ένα άλλο άθλημα. Το τένις, όπου ήταν πρωταθλήτρια U14 με την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ πριν τραυματιστεί στον καρπό, είχε νικήσει την Στέφι Γκραφ, νικήτρια 22 Grand Slam και πρώην Νο 1 στον κόσμο.