Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα (φωτογραφίες)

Η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα (φωτογραφίες)

Παρουσία πλήθους πιστών η Φοινικούντα τίμησε την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.

Το Σάββατο, την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Αρτης αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ιστορικό της εικόνας, τονίζοντας ότι έχουμε ανάγκη την παρουσία της Παναγίας σήμερα ανάμεσά μας όσο ποτέ.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, την οποία έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Με το πέρας της λιτανείας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους αρχιερείς και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στη θρησκευτικότητα και την πίστη των Ελλήνων, τόνισε: «Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος και καμία νομοθετική ρύθμιση δεν θα καταφέρει να επηρεάσει τα βιώματα του λαού μας».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρέστησαν ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Καλαμάτας σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς.

Την Παρασκευή τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Αρτης κ. Καλλινίκου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.

πηγη eleftheriaonline.gr